Parapsychologia i wszystko co z nią związane.
Ostatnio dużo czytałam o OOBE i natknęłam się na wychodzenie z ciała(OOBE) podczas snu. Czy to możliwe ? A tak ogólnie to czy jest taka możliwość, że można już nie powrócić do ciała ?
Użytkownik
zacznijmy od tego, czy z ciała można w ogóle wyjść )... pytam was
Użytkownik
to jest moja sygnaturka -,-.
Miłosz, to jest sygnaturka przypisywana pod każdym postem, jak ktoś coś napisze.
Wracając do OOBE. Ja wiele razy cwiczyłam OOBE, okej tylko trzy razy xD Niestety cierpię na nyktofobię i strach przed ciszą. Gdy płyta, którą słuchałam przestała grac, dopadł mnie strach. Niestety. Doszłam zaledwie do paraliżu sennego. Ale powiem Wam, że fajne jest uczucie, jak ten paraliż zanika :D wydaje się, jakbyś straciła czucie w rękach - no bo tak rzeczywiście jest.
Myślę, ze OOBE jest wykonalne. Ponadto wychodząc z ciała możemy zaznac życia jako dusza bez ciała, co daje nam satysfakcję nie bania się przed jakimiś istotami pozaziemski, a nawet - jako dusza - można dojśc z nimi do porozumienia, jeżeli są w naszym życiu, gdyż jako człowiek boimy się tego co nie znane. Boimy się dusz. Natomiast, gdy sami spróbujemy byc duszą, nasze postrzeganie świata może się zmienic.
święta Bonito, kogo Ty Rodzisz na świat?! i kogo Ty zapisujesz na to forum!!!!!!! wrr.. na prawdę wkurzyć się mozna.
Wracając - mi się to kojarzy z kronikami pradawnego mroku, główny bohater Torak :wędruje z duchami:
tu - zwierząt. czyli wnika w ich ciała.
osobiście w to nie wierzę!
Ostatnio edytowany przez Croo56 (2010-02-24 18:44:14)
Użytkownik
Ola, fantastyka na niektórych wpływa zbyt silnie i potem sobie wyobrażają niewiadomo co ;>, albo jeszcze "lepiej" takie głupoty wmawiają im bliscy i księża/katecheci w szkołach. oczywiście nie mam tu na myśli nikogo z forum. jeżeli zwierzęta nie mają duszy z jakiej paki ludzie mieliby być uprzywilejowani jej posiadaiem ;D.?
Ostatnio edytowany przez RockxWoman (2010-02-24 21:21:20)
Miłosz mnie rozwalił
Co do oobe to ja w nie wierze przez własne doświadczenia. Kiedyś w ogóle byłem BAAARDZO sceptyczny do takich spraw i jak słyszałem hasła: duchy, podróż astralna itp to sugestywnie pukałem się w czoło.
W ,,Traktacie o projekcji astralnej" wychodzenie z ciała podczas snu jest opisane jako zjawisko mające na celu ponownie zgromadzić energię potrzebną do funkcjonowania duszy. Tak jak leżenie/spanie/relaks ,,ładuje" nasze ciało, tak nieświadome oobe ma naładować duszę i ciała nie materialne. Osobiście mogę się podpisać pod tą teorią.
Znalazł się jeden przypadek z naszych 99%
No cóż...OOBE...wierzę...trochę...
Podobno można tam kreować własny świat itd ;]
Niesamowicie by było
Użytkownik
Wierzę w to, wierzę w to bardziej, niż w to, że lalki Barbie ożywiają, kiedy pomaluje się je czarnym eyelinerem. =]
Ostatnio edytowany przez Zasznurowana (2010-03-14 10:42:16)
Ja próbowałam kilkakrotnie wyjść z ciała - nie pamiętam czy wspominałam, wybaczcie sklerotyk jestem . Powiem, że jest to naprawdę świetne uczucie, kiedy obiega nas paraliż, jeżeli ni stąd ni zowąd poruszy się, wydaje Ci się jakbyś stracił czucie, a zaraz znowu je dostał.
Wydaje mi się, że gdyby jeszcze kilka godzin, może by mi się udało. Niestety pokonała mnie fobia. Strach przed głuchą ciszą.
Użytkownik
Wydaje się to niemożliwe, a jednak.
Noiduś ...
Jak ty to zrobiłaś? U mnie w domu ... nawet jeśli mam pokój na piętrze, to wiatrak od kominka na dole pracuje żeby nam zassało tutaj ciepło i ni w cholerę tego nie zrobię ... podobno jedna z metod jest taka, że wyobrażasz sobie, że jesteś na huśtawce, huśtasz się i w myślach liczysz ... 100, 99, 98, 97, 96 ...
Zasznurowana napisał:
Wierzę w to, wierzę w to bardziej, niż w to, że lalki Barbie ożywiają, kiedy pomaluje się je czarnym eyelinerem. =]
fuuuuuu!!! brrr mam fobię przeciw lalkom i manekinom, nie strasz mnie......
Vanilla napisał:
Jak byłam mała, to jak przechodziłam koło manekinów to się bałam, ze mnie złapią za rękę czy coś xD
no właśnie! o tym mówię.
Paranoid:
no własnie nie.. nie za dużo. kocham ten horror, on mnie naprawdę przeraża. bo nie lubie i boje sie lalek i manekinów.
ja widziałam ułamek jakiegoś takiego horroru, że była jakaś nawiedzona dziewczynka, jakaś baba do krzesła przywiązana i ta mała kazała lalkom i misiom pożreć tą babke... br!! ten fragment odbił mi się na całe życie.
a to wszystko przez przypadek....
Croo56 napisał:
ja widziałam ułamek jakiegoś takiego horroru, że była jakaś nawiedzona dziewczynka, jakaś baba do krzesła przywiązana i ta mała kazała lalkom i misiom pożreć tą babke... br!!
O.o 10 KG w gaciach.
Hm... Nie wiem czy ktoś o tym wspomniał, jeśli tak to przepraszam, ale OOBE to nie jest wychodzenie duszy z ciała. Bo dusza jest na swoim miejscu. To jest wychodzenie ciała astralnego z ciała fizycznego.
Ja nie ćwiczyłam, ponieważ jestem katoliczką, a to podobno jest sen. Ale czasami mam paraliż przysenny. Zdarza się tak gdy nie mogę zasnąć, a długo próbuję i jestem już u granicy snu z jawą, a tu nagle... zapadam się w łóżko, nie mogę się ruszać lub czuję się jakbym się poślizgnęła.
Haha, a ja ogółem się wszystkiego boję. Jestem jakaś chora psychicznie czy cuś. 8D Np. stoi coś, a mi to się nagle formuje w jakiś kształt, jakąś zjawę, zaświecam światło, a to np. misiek czy coś. Albo stoi u mnie na szafie taka lalka porcelanowa i ona ma taki straszny wzrok, brrr... ;D Wspomniałam już, że jestem wariatką jakąś?